Töölöläiset ravintolat kahmivat Helsingin Pintxofestivaalin 2025 kärkisijat

Ravintola Eka tarjosi tuomariston mielestä parhaan annoksen

Ravintola Ekan annos oli savu-carpaccio, jossa oli parmesanmajoneesia ja pikkelöityjä kanttarelleja, jotka keittiömestari oli kerännyt kesämökkinsä lähimetsästä. Kärkisijoille tuomaripisteissä ylsivät myös Bar Maten rapean patongin päälle koottua coppakinkkua, omenaa, pikkelöityä sipulia ja cheddarjuustoa sekä Casa Largon kylmäsavustettu kampasimpukka sahramilla maustetun riisisipsin päällä. Myös Pub Peräkammarin peurakroketti sai kiitosta.

Helsingin tuomaristossa keittiömestarit Anette Mellin, Petri Kerkkänen ja Kristian Vuojärvi sekä tapahtuman perustaja Mikko Reinikka arvioivat annoksia asteikolla maku 60, ulkonäkö 20 ja innovatiivisuus 20.

Ravintola Ekan annos: savu-carpaccio, pikkelöityä kanttarellia ja parmesanmajoneesia
Bar Maten annos ylsi makupisteissä korkealle
Casa Largon kampasimpukka oli yksi kauneimmista annoksista

Yleisön valloitti Dagmar Bistro & Wine Bar

Tänä vuonna yleisö ei äänestänyt yhtä annosta vaan kokonaisvalikoimaa, tunnelmaa ja palvelua. Töölöläinen ravintola Dagmar Bistro & Wine Bar nappasi tänä vuonna yleisön äänet parhaaksi pintxoravintolaksi 2025. Tuomariston korviin kuuluikin runsaasti yleisöpalautetta hyvästä palvelusta ja viihtyisästä miljööstä.

Yleisöäänestys Helsingin paras pintxoravintola 2025

  1. Dagmar 12,5%

  2. Pamela 12,0%

  3. Eka 8,5%

  4. Pub Peräkammari 7,1%

  5. Ego 6,7%

  6. Brasa 6,6%

  7. Casa Largo 6,5%

  8. Scolare 6,1%

Tampereelta on aikanaan tuotu Helsinkiin sähkövalo ja GSM-puhelut. Nyt pintxofestivaalikin järjestettiin toista kertaa kaupungissa. Tampereella festivaalia on vietetty jo 13 kertaa. Vielä huomaa pientä hapuilua helsinkiläisten ravintoloiden tapahtumaosaamisessa, mutta yleisesti ottaen pintxot olivat korkeatasoisia ja valikoima kehittynyt viime vuodesta. Asiakkailta tuli paljon palautetta ystävällisestä palvelusta eri toimipisteissä. Tampereella parhaat ravintolat myyvät 8.000 - 10.000 pintxoa viidessä illassa kun Helsingissä menee parhaimmillaan tuhat. Mutta ravintolat löysivät jälleen uusia asiakkaita, jotka eivät koskaan aikaisemmin olleet paikassa vierailleet. Tämä onkin juuri tapahtuman ydin, saada yleisö käyttämään ravintolapalveluita. Ruoka on parasta paikanpäällä nautittuna, ei ruokalähetin repussa kylmenneenä.