Pintxo ruoka&kulttuuri

Päätoimittaja Mikko Reinikka, 040 5669 504, mikko.reinikka(at)alberthall.fi

Kustantaja: Media Potentia Oy Petri Kaukonen

Mediamyynti: Media Potentia Oy, Reijo Nurminen, 040 170 4762, reijo(at)mediapotentia.fi

Pintxo – täsmälehti ruoka&kulttuuri intoilijoille

Lue Pintxo 03/2019

Lue Pintxo 02/2019

Lue Pintxo 01/2019

Tamperelainen lehtikustantaja Media Potentia Oy ja viestintäyritys Albert Hall Finland Oy toteuttivat syksyllä 2018 yhden erikoisnumeron Haarukka-lehteä, joka sai niin hyvän vastaanoton, että yrittäjät Petri Kaukonen ja Mikko Reinikka päättivät laajentaa sisältöä ruokakulttuurin lisäksi myös muuhun kulttuuritarjontaan vuonna 2019. Ideasta syntyi Pintxo ruoka&kulttuuri, joka ilmestyi kolme kertaa 2019. Vuonna 2020 Pintxo ilmestyy viisi kertaa ja ensimmäinen numero maaliskuun lopussa.

Lehden päätoimittaja on pitkän linjan viestintäyrittäjä, ruokavaikuttaja, ruokamatkailija ja ruokajournalisti Mikko Reinikka, joka järjestää vuosittain Tamperrada pintxoviikon, joka on Suomen suurin ravintolafestivaali. Reinikka on ollut perustamassa myös Helsingin Gourmetclubia ja Tampereen Gourmetclubia sekä suosittua ravintolaa Pikkubistro Kattilaa.

– Tampereella on rikas ruoka- ja muu kulttuuritarjonta, yksi maamme kiinnostavimmista kattauksista, kertoo lehden päätoimittaja Mikko Reinikka. – Istuimme palaverissa Media Potentian Petri Kaukosen kanssa ja totesimme yksissä tuumin, että ruoka- ja kulttuurielämä tarvitsee oman julkaisun. Pintxo tulee vastaamaan tähän tarpeeseen.

Pintxo keskittyy ravintola-, ruoka- ja kulttuuritarjontaan sekä raportoi omaperäisistä kansainvälisistä kohteista, joten juttuaiheet kiinnostavat kaikkia ruoka&kulttuuri intoilijoita. Jakelu toteutetaan laadukkaissa hotelleissa ja ravintoloissa sekä kulttuurilaitoksissa, lehtitelineissä ja valituissa lehtimyyntipisteissä.

– Laadukkaalle painetulle medialle on vielä kysyntää, kertoo lehden kustantaja Petri Kaukonen. – Pintxo esittelee ruoka- ja kulttuuripersoonia sekä heidän lempiruokiaan kotioloissa. Lukijat haluavat säilyttää reseptit ja niihin liittyvät tarinat. Painettu media on keräilytarkoitukseen ylivoimainen.