Pintxo ruoka&kulttuuri

TILAA LEHTI!

Tässä julkaistaan piakkoin Pintxo ruoka&kulttuuri lehden valikoituja artikkeleita. Ensimmäinen Pintxo ilmestyy huhtikuussa 2019.

Päätoimittaja Mikko Reinikka, p. 040 5669 504, mikko.reinikka(at)alberthall.fi

Kustantaja: Media Potentia Oy Petri Kaukonen

Mediamyynti: Media Potentia Oy

Reijo Nurminen, p. 040 170 4762, reijo(at)mediapotentia.fi

Marko Mäkelä, p. 045 276 6021, marko.makela(at)mediapotentia.fi

Kustantaja Petri Kaukonen (vas.), mediamyynnistä vastaavat Reijo Nurminen ja Marko Mäkelä sekä baarimikkona takimmaisena päätoimittaja Mikko Reinikka.
Kustantaja Petri Kaukonen (vas.), mediamyynnistä vastaavat Reijo Nurminen ja Marko Mäkelä sekä baarimikkona takimmaisena päätoimittaja Mikko Reinikka.

Pintxo – uusi ruoka&kulttuuri lehti Tampereelle

Tamperelainen lehtikustantaja Media Potentia Oy ja viestintäyritys Albert Hall Finland Oy toteuttivat syksyllä 2018 yhden erikoisnumeron Haarukka-lehteä, joka sai niin hyvän vastaanoton, että yrittäjät Petri Kaukonen ja Mikko Reinikka päättivät laajentaa sisältöä ruokakulttuurin lisäksi myös muuhun kulttuuritarjontaan. Ideasta syntyi Pintxo Ruoka&Kulttuuri, jonka ensimmäinen numero ilmestyy huhtikuussa 2019. Tarkoitus on julkaista kolme numeroa vuonna 2019, toinen elokuussa ja kolmas marraskuussa.

Lehden päätoimittaja on pitkän linjan viestintäyrittäjä, ruokavaikuttaja, ruokamatkailija ja ruokajournalisti Mikko Reinikka, joka järjestää vuosittain Tampereen pintxoviikon, joka on Suomen suurin ravintolafestivaali. Reinikka on ollut perustamassa vuonna 2007 Helsingin Gourmetclubia Kirjatyöntekijänkatu 10:een ja vuonna 2015 Tampereen Gourmetclubia Hämeenkatu 4:ään. Hän oli myös tamperelaisen Pikkubistro Kattilan perustajia 2014.

– Tampereella on rikas ruoka- ja muu kulttuuritarjonta, varmasti yksi maamme kiinnostavimmista kattauksista, kertoo lehden päätoimittaja Mikko Reinikka. – Jostain syystä Tampere on kuitenkin saanut varsin vähän palstatilaa eteläsuomalaisissa medioissa. Aamulehtikin lopetti perjantain ravintolasivunsa ja kulttuuriosastoakin on supistettu. Istuimme palaverissa Media Potentian Petri Kaukosen kanssa ja totesimme yksissä tuumin, että tamperelainen ruoka- ja kulttuurielämä tarvitsee oman julkaisun. Pintxo tulee vastaamaan tähän tarpeeseen.

Vaikka Pintxo ilmestyy Pirkanmaalla ja keskittyy alueen ravintola-, ruoka- ja kulttuuritarjontaan, seuraa se tiiviisti myös kansainvälisiä trendejä, joten juttuaiheet varmasti kiinnostavat kaikkia ruoka&kulttuuri intoilijoita. Jakelu toteutetaan laadukkaissa hotelleissa ja ravintoloissa sekä kulttuurilaitoksissa, lehtitelineissä ja valituissa lehtimyyntipisteissä.

– Laadukkaalle painetulle medialle on vielä kysyntää, kertoo lehden kustantaja Petri Kaukonen. – Pintxo esittelee ruoka- ja kulttuuripersoonia sekä heidän lempiruokiaan kotioloissa. Lukijat haluavat säilyttää reseptit ja niihin liittyvät tarinat. Painettu media on keräilytarkoitukseen ylivoimainen.