Herkullinen kaupunkisuunnistus tutustua helposti useisiin ravintoloihin

Pintxofestivaali on gastronominen juhla kokkien ja paikallisen hyvän ruoan kunniaksi sekä herkuttelijoiden iloksi. Tapahtumaa on järjestetty Tampereella 12 vuotta, ensimmäisen kerran 2013 ja nyt myös Helsingissä 2024.

Suomen suurimmassa ruokafestivaalissa ravintolat tarjoavat viiden päivän ajan keittiönsä parasta osaamista pieninä ruoka-annoksina eli pintxoina edulliseen  hintaan. Yleisö kävelee baskilaiseen tyyliin pitkin kaupungin katuja, tutustuu ravintolatarjontaan ja samalla tulevat kaikki kadut ja nähtävyydet sekä kauniit maisemat tutuiksi. Suomen herkullisin kaupunkisuunnistus.

Samppanjabaari Santén tiimi fiilistelemässä baskilipun alla vuoden 2023 tapahtumassa.
Pääyhteistyökumppani

Pintxofestivaalissa baskilainen tuomari

Juan Antonio Bilbao Etxenagusia on baskilainen enologi, viininviljelyn, viiniopin ja viininvalmistuksen maisteri. Hän on mukana pintxotuomaristossa baskimaakunnan edustajana.

Kun Juan Antonio Bilbao kuuli ensimmäisen kerran Tampereella järjestettävästä Suomen suurimmasta ravintolafestivaalista Tamperradasta, hän ei ollut aluksi uskoa korviaan.
– Miten voi olla näin suuri pintxotapahtuma Suomessa, keskellä ei mitään, Juan Antonio Bilbao oli tuumannut. – Halusimme heti ilman muuta tehdä yhteistyötä tapahtuman kanssa.

Yhteistyötä on jatkunut vuodesta 2019, mikä näkyy muun muassa siinä, että mukaan on tullut myös muuta baskilaista kulttuuritarjontaa, kuten rockbändien konsertteja. Vuonna 2024 pintxofestivaali laajennettiin myös Helsinkiin.

Juan Antonio Bilbao