Tamperrada 2015

Bistro Julienne on tuomariston valinta
Pikkubistro Kattila on yleisön suosikki
PDF-tiedostotamperradaflyer2015.pdf (2.9 MB)
Vuoden 2015 osallistujat

Ensikertalaiset korjasivat potin Tamperradassa

Tänä vuonna Tamperrada pintxokilpailu järjestettiin kolmannen kerran ja mukana oli 20 tamperelaista ravintolaa. Tuomaristo kiersi kaikki ravintolat keskiviikkoiltana ja tehtävä oli erityisen vaativa. Pintxojen kokonaistaso oli kehittynyt kolmessa vuodessa huimasti. Jokainen tuomari arvioi pintxojen makua (60%), ulkonäköä (20%) ja gastronomista innovatiivisuutta (20%) ensin itsenäisesti ja sitten kukin teki loppukeskustelua varten oman 5 pintxon shortlistan, joka yllättäen oli kaikilla kolmella tuomarilla sama, mutta pintxot hieman eri järjestyksessä. Voittajapinxto löytyi sitten erittäin pienillä piste-eroilla ulkonäön ja innovatiivisuuden perusteella. Kilpailun uusi tulokas Bistro Julienne oli valmistanut kilpailun gastronomisesti kiinnostavimman pintxon tuomariston yksimielisellä päätöksellä. Bistro Juliennen lohi oli erinomaisesti paistettu, kypsyys sopivan raaka ja sienimoussella täytetty frittipallo oli maukas ja rapea.

Yleisön suosikista tiukka kisa

Koko pintxon idea on nopeus, pintxon pitää nousta nopeasti keittiöstä ja se nautitaan nopeasti seisten vilkkaassa baarissa. Vaikka tuomaristo arvioi pintxot ainoastaan yksittäisinä annoksina huomioimatta ympäristöä tai muuta kokonaisuutta, yleisö sen sijaan selvästi äänestyskäyttäytymisessään otti huomioon myös ravintolassa vallinneen pöhinän. Ääniä ännettiin ihan loppumetreille saakka ennen kuin äänestyslomake sulkeutui. Voittaja ratkesi 27 äänen erolla. Yleisön suosikiksi nousi niin ikään kilpailun uusi tulokas Pikkubistro Kattila, jonka annoksessa oli itsetehtyä saaristolaisleipää, kylmäsavuhaukimoussea ja kalannahkasipsi sekä orvokinkukkaa. Toiseksi yleisö äänesti Bodega Saludin 777 äänellä ja kolmanneksi kiri viimeisen illan aikana Ravinteli Huber 261 äänellä.

Yleisöarvonnassa yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin illallislahjakortti, jonka voitti Roosa Haapajoki.

Tamperrada on leikkimielinen ravintolafestivaali, jolla motivoidaan uusia asiakkaita astumaan rohkeasti sisään ravintoloihin, kiertelemään ja nauttimaan kaupungin laajasta tarjonnasta. Tuomaristona vuonna 2015 toimivat Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Tampereen vouti Mikko Reinikka ja Vice-Conseiller Gastronomique Marko Alenius sekä Pirkanmaan Keittiömestareiden puheenjohtaja Ari Myllyniemi.

Tamperrada 2015 Herkkufiesta Kauppahallissa

Tampereella juhlittiin taas kokkeja ja hyvää ruokaa 15. elokuuta 2015 kolmatta kertaa. Tapahtuman järjestivät Tampereen Paistinkääntäjät, Pirkanmaan Keittiömestarit ja Food Is Art Tampere.

Kauppahallin mukavassa tunnelmassa pääsi nauttimaan Pirkanmaan parhaiden kokkien valmistamia herkkuja, tarjolla oli 16 erilaista toinen toistaan herkullisempaa ruoka-annosta.