Suomen paras perunarieska

Perunarieskoja valmistuu kahta kokoa. (Kuva Mikko Reinikka)

Suomen paras perunarieska valmistuu Penttilän Tilalla Aitoossa

Pintxo-lehti valitsi Suomen parhaaksi perunarieskaksi Penttilän Tilan valmistaman perunarieskan. Penttilän Tilan perunarieskassa on aito perunan maku, siinä on perunan luontainen kosteus ja sitko. Perunarieskasta on helppo valmistaa erilaisia täytettyjä rullia, koska sen rakenne ei murru. Penttilän perunarieska valmistetaan kuorineen keitetyistä perunoista, eikä kuten tavallisesti perunajauhoista tai -hiutaleista. Valmistuaineisiin ei lisätä lainkaan vettä.

Heikki Penttilä asuttaa perheineen 1800-luvun lopulla perustettua sukutilaa Aitoossa. Hän kasvatti vielä 1990-luvulta lähtien lampaita ja kehitti erilaisia lihatuotteita, mutta Suomen viranomaiset hankaloittivat pienteurastustoimintaa niin paljon, että lammastuotannosta piti luopua Suomen satojen muiden kasvattajien tavoin vuonna 2006. Heikki Penttilä alkoi kehittää uutta liiketoimintaa perunan ympärille mm. ravintoloille. Rieskan tuotanto kuluttajamarkkinoille alkoi 2012. Perunat tulevat Valkeakoskelta ja leipomossa keitetään vuosittain noin 100.000 perunakiloa. Tuotanto työllistää 4 – 5 henkilöä. Rieskaa on myynnissä laajasti Pirkanmaalla päivittäistavarakaupoissa.

Heikki Penttilä kotitilansa päärakennuksen portailla. (Kuva Mikko Reinikka)
Rieskat valmistetaan kuorineen keitetyistä perunoista. (Kuva Mikko Reinikka)
Penttilän Tila valmistaa myös Nams-tomaateista artesaanitomaattikastiketta.