Yllätysmenu vei asiakkaan pusikkoon

18.6.2019

Dabbalin uusin yllätysmenu rakentuu äärimmäisen hienosti sesongin raaka-aineista. Keittiöhenkilökunta on kolunnut niittyjä ja koivikkoja jotta saa loihdittua aidon lähiluonnon ruokailijan lautaselle. Dabbalista on kuoriutunut muutamassa vuodessa yksi Tampereen kiinnostavimmista ja omaperäisimmistä ravintoloista. Yllätysmenun komponenteista löytyy horsmaa, nokkosta, koivunlehteä, pihlajanmarjankukintoa ja vaikka mitä. Mielikuvitusta on käytetty luovasti ja kokonaisuus on varsin onnistunut menu. Amusena parsakeittoa kuksasta, alkuruoaksi konfattua ahventa, sitten puhtaana kasvisruokana nokkosannos yllättää monivivahteikkuudellaan. Pääruokana todella maistuvaa riekkoa, jota en muista koskaan ravintolassa saaneeni, ainoastaan metsästäjäystävien kodeissa muutaman kerran. Riekko on riistanmakuista ja tummalihaista, se tulee jättää melko roseeksi jotta siitä ei tule maksanmakuista. Keittiö onnistui hyvin kypsennyksessä. Koivunlehtisorbetti valmistelee maukkaaseen jälkiruokaan jossa on mm. hapankermajäätelöä. Hotellien ravintoloita harvoin pidetään kinnostavina, mutta Dabbaliin kyllä kelpaa suunnistaa yöpymättäkin.