Pikkupariisi tamperelaisten samppanjaparatiisi

25.7.2018

Tuula Tikkanen on opettanut tamperelaisia nauttimaan samppanjasta perustamassaan Champagne Bar Santéssa, joka on kuin pieni pala Pariisia Hatanpään valtatiellä.

Tuula Tikkanen on toiminut yrittäjänä ravintola-alalla yli 25 vuotta, idea omasta samppanjabaarista hahmottui kun Tuula suoritti viinimestari-tutkintoa Turussa 2008. Lopulta kun oikea liiketila Tampereen keskustan ytimestä näkyvällä paikalla löytyi ja sopivat kontaktit samppanjatiloihin oli solmittu, Santé avasi ovensa vuonna 2013 sopivasti ensimmäiseen Tamperrada pintxokilpailuun.

Samppanjabaarin avaaminen vanhaan tehdastyöläiskaupunkiin voidaan nähdä arvostettavana kulttuuritekona, joka nostaa koko kaupungin ravintolaelämän profiilia. Tamperelaiset ovatkin löytäneet pienen, viihtyisän samppanjabaarin ja osaavat nauttia kuplajuoman iloista. 40-paikkaisessa ravintolassa on myös pieni terassi. Santéen matkustetaan Hämeenlinnasta ja Helsingistä asti nauttimaan harvinaisuuksista.

100 samppanjaa

Santén samppanjalista on kunniahimoinen, lähes 100 nimikettä saavat jopa helsinkiläisen viinisnobin hiljaiseksi kunnioituksesta. Samppanjalista taitaa olla Suomen laajin, eikä toimittaja ole ulkomaillakaan törmännyt vastaavaan valikoimaan usein jos koskaan.

– Haluan pitää listalla tuotteita, joita ei muilta löydy, Tuula Tikkanen kertoo. – Meillä on ainutlaatuisia pientuottajien laadukkaita samppanjoita ja myös suurten luksusmerkkien parhaimmistoa. Santén oma samppanjoiden maahantuonti aloitettiin vuonna 2017.

Tasting-tilaisuuksia

Tuula järjestää baarissaan myös tasting-tilaisuuksia, joissa pääsee syvemmälle kuplien maailmaan.

– Tänä kesänä 2018 näyttää rosé-samppanja lyöneen läpi, Tuula iloitsee. – Meillä myytävistä kuplivista joka neljäs laatikko on roséeta.

– Rosé-samppanja on yleisistä ennakkoluuloista poiketen hyvin kuiva, silti siinä on runsaasti hedelmäisyyttä ja pitkä jälkimaku, Tuula lisää. – Sen suosio on jatkuvasti kasvussa.

Samppanjoita ja viinejä on tarjolla laseittain useita eri merkkejä joka päivä vaihtuvalla valikoimalla, ja kellarilistalta löytyy upeita herkkuja pulloittain. Uusia tuotteita otetaan valikoimiin jatkuvasti. Santé myy myös pientä purtavaa, kuten erilaisia juustoja, ilmakuivattua espanjalaista kinkkua ja muita pieniä tapaksia. Tarjolla on myös erikoiskahveja sekä alkoholittomia juomia.