Hellan ja Huoneen kolmas elämä

26.5.2018

Hella&Huone on 20-vuotias klassikkoravintola, joka sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella Salhojankadulla. Tamperelainen pikkuravintola sai uudet innostuneet yrittäjät entisistä työntekijöistään.

Hella & Huone on ollut aina arvostettu ja sympaattinen pikkuravintola, joka sijaitsee hieman sivussa kaupungin keskustasta Salhojankadulla Sorsapuiston tuntumassa. Viimeiset 10 vuotta ravintolaa luotsasi Arto Rastas, jonka aikana Hella & Huone nousi tamperelaisten ravintoloiden parhaimmistoon kunnianhimoisilla pitkillä menuillaan. Toukokuun alussa 2018 Hella & Huone sai uudet yrittäjät, kun ravintolassa työskentelevät Humberto Pulido Garcés ja Ilmari Saarikoski ostivat yrittäjävastuun itselleen. Hella & Huone aloittaa kolmannen vuosikymmenensä innostuneiden uusien isäntien ollessa ohjaimissa.

Helposti lähestyttävä fine dining -ravintola

Humberto on alunperin havannalainen, joka päätyi Leningradin yliopiston antropologia- ja etnografiaopintojen kautta Suomeen vuonna 1991. Hän kouluttautui Tampereella tarjoilija- ja sommeliertehtäviin ja on työskennellyt Hellassa & Huoneessa viisi vuotta ennen nykyistä yrittäjyyttä. Humberto sai Suomen kansalaisuuden 2001.

– Uudistamme ravintolaa entistä helpommin lähestyttäväksi, Humberto kertoo. – Säilytämme pitkät menut, mutta tuomme myös á la carte -annokset, jos asiakas haluaa käyttää ruokailuun vähemmän aikaa.

Ravintolalla on hyvä maine pitkältä ajalta, joten fine dining tulee edelleen olemaan keskiössä Hellan & Huoneen tekemisessä. Arkena pääsee nauttimaan kolmen ruokalajin lounaasta.

– Viinilistalla tulee olemaan huippulaadukkaita klassikoita, mutta myös rohkeita trendikkäitä kokeiluja, Humbero Pulido Garcés lupaa.

Omat makkarat ja leikkeleet

Keittiöpäällikkö Ilmari Saarikoski on työskennellyt kokkina Norjassa ja ennen Arto Rastaan hommiin päätymistä Tampereella mm.  Saludissa ja Näsinneulassa. Ilmari haluaa toteuttaa luovuuttaan ruokaa laittamalla ja on työssään tarkka sekä intohimoinen.

– Käytämme lähiraaka-aineita ja teemme itse kaiken alusta loppuun, mutta emme orjallisesti hirttäydy lähiruoka-ajatteluun, Ilmari avaa. – Jos saamme loistavia ostereita Ranskasta tai upeita sinisimpukoita Ruotsista, tarjoamme niitä mielellämme asiakkaillemme.

Pääasiana on kunnioittaa hyviä raaka-aineita ja toteuttaa omanlaistaan kädenjälkeä, jolla erotutaan muista pirkanmaalaisista ravintoloista. Ravintolassa tehdään mm. omia makkaroita ja ilmakuivattua kinkkua. Ravintolassa on raaka-kypsytyskaappi, jolla voi toteuttaa makoisia kokeiluja. Toimittaja sai maistaa ravintolan omaa chorizoa, joka oli yksi parhaita koskaan kohtaamiaan. Toimittaja on kuitenkin käynyt Espanjassa kulinaarimatkoilla lähes 150 kertaa.

Kaikesta voi päätellä, että Hellan & Huoneen uudistuminen on toteutettu tyylikkäästi ja rohkeasti uusien omistajien omaan identiteettiin tukeutuen. Salissa näkyy, kuuluu ja maistuu uusien isäntien tekeminen sekä läsnäolo, mistä aina tunnistaa hyvän ravintolaelämyksen.