Hyviä ravintolakokemuksia

Pintxo-lehden päätoimittaja Mikko Reinikka söi ensimmäisen kerran pikkupoikana laaturavintolassa Tampereella torstaina 10. lokakuuta 1974 sen ajan ykköspaikassa Sorsapuiston Grillissä. Siitä lähtien Reinikka on arvostanut hyvintehtyä ravintolaruokaa ja on käyttänyt koko elämänsä alan palveluja lähes joka päivä yleensä jopa kaksi kertaa päivässä. Vuosikymmenten aikana Reinikka on ruokaillut tuhansissa ravintoloissa eri puolilla maailmaa. Ikimuistoinen paikka voi löytyä Lissabonista Alto de Barronhos lähiöstä, jossa pikkuravintolan isäntä hiiligrillaa sardiineja kadulla vanhassa halkaistussa öljytynnyrissä. Toisaalta elämän luokattomin ateria tuli Reinikan eteen Pariisissa kolmen Michelinin ravintolassa 2014. Tällä palstalla kerrotaan kuitenkin vain hyvistä kokemuksista, eikä mitään pisteytetä. Pisteyttämistä ja tähdittämistä varten on omat mediansa.

Päätoimittaja Mikko Reinikka ja Juan Mari Arzak (vas.) sekä ravintoloitsijan tytär Elena Arzak San Sebastianissa tammikuussa 2019.
Päätoimittaja Mikko Reinikka ja Juan Mari Arzak (vas.) sekä ravintoloitsijan tytär Elena Arzak San Sebastianissa tammikuussa 2019.