Kokkausmatka Pyreneitten juurelle

Pääset kokemaan ainutlaatuisia raaka-aineita ja aitoa katalonialaista tunnelmaa

Suomalainen keittiömestari Jani Paasikoski ja vanhan lypsylehmän kyljyksiä, chuletas de vaca vieja

Suomalainen keittiömestari Jani Paasikoski on asunut Barcelonassa 20 vuotta. Hänen johdollaan matkaamme Barcelonasta Pyreneiden juurelle pieneen sadan asukkaan Tartareun kylään, jossa majoitumme ja kokkaamme yhdessä joka ilta rennon illallisen paikallisista lähituotteista. Vierailemme mm. viinitiloilla, Euroopan vanhimmassa yhä toimivassa suklaatehtaassa, tutustumme maailman parhaaseen sahramiin, oliiviöljyihin yms. Nautimme lounaita naapurikylien autenttisissa kuppiloissa. Ohessa esimerkki viikonlopun aikataulusta. Toukokuussa 2020 toteutettavalle retkelle osallistujat on jo valittu. Myöhemmin ilmestyy matkakertomus retkestä.

Halukkaat voivat osallistua kokkauksiin

Jokaisen ei ole pakko osallistua kokkauksiin, vaan halukkaat saavat itse päättää, minä iltoina tai vaikkapa kaikkina iltoina haluavat osallistua. Ne jotka eivät halua kokata, saavat astua valmiiseen ruokapöytään.

ALUSTAVA OHJELMA: Torstai 14.5.2020

  • 10.00 bussikuljetus lähtee Barcelonasta, Sants rautatieasema
  • 12.30 saapuminen Tartaleun kylään ja majoittuminen
  • 14.00 tervetuloalounas ja talon esittely
  • 17.00 misaukset ja kokkaamiset porukalla illallista varten
  • 18.30 Sentits Katalonia viinitalon viinien esittely
  • 19.30 illallisvalmistelut jatkuvat / vapaa-aikaa
  • 21.00 tervetuloaillallinen

ALUSTAVA OHJELMA: Perjantai 15.5.2020

  • 09.30 aamiainen
  • 10.15 lähtö Castell de Remel viinitilalle, tasting, mahdollisuus ostoksiin
  • 14.00 lounas viinitilalla
  • 15.30 paluulähtö Tartareuhun
  • 17.00 misaukset ja kokkaamiset porukalla illallista varten
  • 19.00 Pyreneitten sahramin kasvattaja, mahdollisuus ostoksiin
  • 20.00 illallisvalmistelut jatkuvat / vapaa-aikaa
  • 21.00 illallinen

ALUSTAVA OHJELMA: Lauantai 16.5.2020

  • 09.30 aamiainen
  • 10.15 lähtö Argamuntiin
  • 11.30 vierailu turrón tehtaassa
  • 12.30 vierailu suklaatehtaassa
  • 14.00 lounas Argamuntissa
  • 15.30 paluulähtö Tartareuhun
  • 17.00 misaukset ja kokkaamiset porukalla illallista varten
  • 18.30 paikallinen oliiviöljytuottaja
  • 19.30 illallisvalmistelut jatkuvat / vapaa-aikaa
  • 21.00 illallinen

ALUSTAVA OHJELMA: Sunnuntai 17.5.2020

  • 10.00 aamiainen
  • 10.45 kävelyretki Arbeloan kylään aperitiiville
  • 13.00 paluulähtö bussilla Tartareuhun
  • 13.30 vapaa-aikaa ja paellan valmistus show
  • 14.30 paellalounas
  • 18.00 misaukset ja kokkaamiset porukalla illallista varten / vapaa-aikaa
  • 21.00 illallinen

Maanantaina kuljetus lentokentälle Barcelonaan

Illalliset kokataan ja nautitaan yhdessä koko porukalla