Kokkausmatkoja Pyreneiden juurelle

Suomalainen keittiömestari Jani Paasikoski ja vanhan lypsylehmän kyljyksiä, chuletas de vaca vieja

Suomalainen keittiömestari Jani Paasikoski on asunut Barcelonassa 20 vuotta. Hänen johdollaan matkaamme Barcelonasta Pyreneiden juurelle pieneen sadan asukkaan Tartareun kylään, jossa majoitumme ja kokkaamme yhdessä joka ilta rennon illallisen paikallisista lähituotteista. Vierailemme mm. viinitiloilla, Euroopan vanhimmassa yhä toimivassa suklaatehtaassa ja maailman parhaan sahramiviljelijän luona. Nautimme lounaita naapurikylien autenttisissa kuppiloissa. Ohessa esimerkki viikonlopun aikataulusta, joka täsmentyy lähempänä ajankohtaa. Retket toteutetaan toukokuussa ja toinen sadonkorjuuaikaan lokakuussa. Valikoidulle ryhmälle max 20 henkeä. Ilmoittautumislomake tulee tälle sivulle. Jokainen varaa haluamansa lennot itse, kuljetus Barcelonasta eteenpäin ja takaisin on järjestetty.

Halukkaat voivat osallistua kokkauksiin

Jokaisen ei ole pakko osallistua kokkauksiin, vaan halukkaat saavat itse päättää, minä iltoina tai vaikkapa kaikkina iltoina haluavat osallistua. Ne jotka eivät halua kokata, saavat astua valmiiseen ruokapöytään.

Torstai 14.5.2020

  • 10.00 bussikuljetus lähtee Barcelonasta
  • 12.00 majoittuminen Tartaleun kylään ja kevyt lounas
  • 14.00 raaka-aineiden hankinta lähimaatiloilta, -tuottajilta  ja -toreilta
  • 17.00 misaukset ja kokkaamiset porukalla illallista varten
  • 21.00 tervetuloaillallinen

Perjantai 15.5.2020

  • 10.00 aamiainen
  • 11.00 kiertoajelu: viinitila, juustonvalmistaja, suklaatehdas
  • 14.00 lounas menu del dia lähikylässä
  • 15.00 kiertoajelu jatkuu:
  • 17.00 misaukset ja kokkaamiset porukalla illallista varten
  • 21.00 illallinen

Lauantai 16.5.2020

  • 10.00 aamiainen
  • 11.00 nähtävyyksiä ja kulttuuria
  • 14.00 lounas menu del dia lähikylässä
  • 15.00 vapaa-aikaa, viinitasting tai muu tasting yms.
  • 17.00 misaukset ja kokkaamiset porukalla illallista varten
  • 21.00 illallinen

Sunnuntai 17.5.2020

  • 10.00 aamiainen
  • 11.00 vapaa-aikaa omatoimiseen ympäristöön tutustumiseen
  • 14.00 paellan valmistaminen lounaaksi yhdessä
  • 17.00 misaukset ja kokkaamiset porukalla illallista varten
  • 21.00 illallinen

Maanantaina kuljetus lentokentälle Barcelonaan

Illalliset kokataan ja nautitaan yhdessä koko porukalla